Компанията Philips Monitors днес обяви, че е отличена с CES® 2022 Innovation Awards Honoree за своя модел Philips Momentum 559M1RYV, 55-инчов геймърски дисплей Designed for Xbox. В тазгодишната програма CES Innovation Awards са получени над 1800 кандидатури. Обявяването на наградените се случва преди самото изложение CES 2022, най-определящото за индустрията технологични събитие, което ще се проведе между 5-ти и 8-ми януари в Las Vegas, както и онлайн.

Програмата CES Innovation Awards, която е собственост на и се изпълнява от Consumer Technology Association (CTA), е годишно състезание за отличаване на изключителен дизайн и инженерни постижения в 27 продуктови категории от областта на потребителската електроника. Тези с най-висок рейтинг получават отличие “Best of Innovation”. Елитна група от съдии-експерти, включително представители на медиите, дизайнери, инженери и други, преглеждат кандидатурите и ги оценяват по отношение на иновация, инженерство и функционалност, естетика и дизайн.

Мониторът за конзолна игра Philips Momentum Designed for Xbox (559M1RYV) е проектиран да осигури ултимативно преживяване на феновете на Xbox, поставяйки нови стандарти при геймърските монитори за конзолите от следващо поколение. Включването на новата спецификация HDMI 2.1 позволява на новите конзоли с 4K резолюция, по-бързо време за опресняване от 120Hz, HDR поддръжка с DisplayHDR 1000 и Always Low Latency режим да изобразяват ултра чисти и плавни картини от игрите на 55” (139,7 см) панел. Philips Momentum 559M1RYV включва специално проектиран саундбар от инженерите на Bowers & Wilkins, британски производител на говорители, разпознат в световен мащаб със своите иновативни дизайни и звуково инженерство, който допълва потапящото геймърско преживяване.

„Горди и благодарни сме за отличието CES® Innovation Awards Honoree в категорията „Гейминг“,” коментира Stefan Sommer, Директор Маркетинг и бизнес управление за Европа в MMD. „Philips Momentum 559M1RYV демонстрира лидерството ни при осигуряването на най-плавното и потапящо игрово преживяване, предлагано от следващото поколение конзоли.”

Снимка: Philips