Вградената система за нотификации в Android далеч не е лоша. Всъщност, мобилната платформа на Google бе първата, която разполагаше с цялостен, постоянен и добре смазан механизъм за уведомления, който работи еднакво с всички приложения. Apple добави подобна система едва в iOS 5, но, според някои, реализацията на Тим Кук и компания е по-добра. 

Потребителите на Android имат шанс да отвърнат на удара, като използват NotifierPro. Безплатното приложение, което може да бъде свалено от Google Play, разширява нотификациите на Android. То не просто ги прави по-големи, красиви и лесни за използване, но и добавя много допълнителни възможности. С него може да задавате отделни действия за различните приложения, да избирате различни теми, както и да създавате собствени жестове. Така например може да премахнете нотификация с плъзване наляво или да отстраните всички уведомления от дадено приложение с приплъзване надясно. Докосването на съобщенито пък ви отвежда към съответното приложения. 

NotifierPro има и платена версия, която включва още много възможности срещу 2.63 долара. Може да свалите полезното разширение от тук