Samsung обяви, че националните документи за самоличност в Германия ще станат налични в електронен формат на телефоните на компанията по-късно тази година. Това става в резултат на ексклузивно партньорство между Samsung, Федералната служба за сигурност на информацията, Deutsche Telecom и немски фирми.

Съвместно те са разработили базирана на хардуера на Samsung сигурна архитектура, която позволява на гражданите да съхраняват личните си идентификационни данни на телефона в електронен вид. Благодарение на чипа в телефоните на Samsung информацията може да бъде съхранявана локално на телефона, давайки на потребителите пълен контрол върху данните без нуждата от онлайн връзка. По този начин се комбинира високата степен на сигурност на физическия документ с лесния за използване смартфон.

Немските граждани и собственици на Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ и Samsung Galaxy S20 Ultra ще могат да използват уникалната лична карта за различни услуги в държавната администрация, както и да отварят банкови сметки. Samsung обещава, че скоро на телефона ще бъдат съхранявани и други важни данни, като шофьорска книжка, здравна карта, идентификация за гласуване и дори ключовете от колата или апартамента.

Снимка: shutterstock

Виж още: Huawei: Hикой закон не може да ни принуди да хакнем вашата мрежа

 

Тагове: