Motorola направи своето голямо завръщане във флагманския сегмент този месец, където се бори срещу Samsung и Google с най-новия си Edge+. Същевременно моделът Moto, който чака премиерата си, може да компенсира някои от недостатъците на камерата на Edge+ при скорошното си пускане на пазара.

От известно време знаем за Motorola Frontier и въпреки че много от неговите компоненти звучат ужасно подобно на Edge+, задната част на телефона със сигурност изглежда различно. Ранните рендери показаха огромен 200 MP обектив на камерата на гърба и въпреки че допълнителните течове изглежда говорят за лек спад в разделителната способност, най-новият ни поглед увеличава тези числа до първоначалната стойност.

Сайтът SamMobile има първите ни изображения в реалния свят на Motorola Frontier, показващи чист бял гръб със сребърна рамка около този нелепо голям модул. Това също не е само за показ – Motorola изглежда използва обектива ISOCELL HP1 на Samsung, потвърждавайки ранните слухове, че ще бъде първият производител, който го използва. Той е 1/1.22-инчов 200 MP, който улавя 50 MP или 12.5 MP изображения на базата на два различни режима на комбиниране на пиксели. Въпреки че някои рендери показват 194 MP сензор, брандирането около модула на камерата на Moto потвърждава 200 MP обектив с бленда f/2.2. Всички тези технологии най-накрая биха могли да превърнат Motorola в истински конкурент на сцената на мобилните камери.

Освен камерата не е ясно какво наистина ще отличава модела от току-що лансирания Motorola Edge+. Не е необичайно компанията да пусне няколко телефона на сходни ценови прагове само с леки разлики между тях, въпреки че тези усилия обикновено са ограничени до бюджетната G-серия. Тъй като Moto се стреми да си върне малко пазарен дял в най-високия сегмент, разделянето на усилията на компанията - дори с луксозна камера във втория модел - може да има обратен ефект.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеMotorola edge 30 pro: смартфон, който променя представата за бърза производителност