Миналата седмица Samsung пусна серията Galaxy S22. Включен в нея е Galaxy S22 Ultra, който изглежда е духовният наследник на линията Galaxy Note. Телефонът се предлага със стилус S Pen, който се поставя направо в корпуса на устройството.

Изглежда, че Motorola може да се прицелва към феновете на Android, които ценят добрия стилус с предстоящия Motorola Edge 30 Pro. Въпреки това не очаквайте той да бъде пълен съперник на Galaxy S22 Ultra, ако се вярва на някои наскоро изтекли рекламни изображения.

Според изображения и кратко видео от Евън Блас Edge 30 Pro може или да се предлага със, или поне да поддържа стилус. Стилусът обаче няма да влезе в самото устройство. Вместо това Motorola изглежда имитира това, което Samsung направи с Galaxy 21 Ultra, като предлага специализиран калъф, в който може да постави стилуса.

Стилусът тук изглежда е стъпка нагоре спрямо този, който може да намерите в по-евтините телефони на Motorola, като подходящо наречения Motorola Moto G Stylus, защото този, който се появява в това видео, изглежда е по-напреднал като функции.

Много е възможно стилусът да се свърже с телефона чрез Bluetooth, точно като този в Galaxy S22 Ultra. Също така е възможно това да е продукт с ниска латентност, което би накарало писането да се чувства по-плавно и естествено.

За съжаление ще трябва да изчакаме малко, преди да открием нещо от това. Слуховете са, че телефонът ще се пусне по-късно този месец.

Извън това очакваме Edge 30 Pro да има процесор Snapdragon 8 Gen 1, огромен дисплей, голяма батерия и бързо кабелно зареждане, вероятно над 60 W.

Снимка: Evan Blass/Twitter

Виж ощеSamsung Galaxy S22 е толкова лесен за поправка, колкото и предшественикът му