Премиум семейството на Motorola се увеличава с още един член – изключителния Motorola edge 30 pro. Новото попълнение предефинира играта, представяйки водеща в индустрията мобилна платформа, супер усъвършенствана система от камери и невероятен дисплей. Неотдавна Motorola стана първият производител на оригинално оборудване, пуснал на пазара смартфон със свръхмощния Snapdragon® 8 Gen 1, а днес предоставя мощния edge 30 Pro в ръцете на още повече потребители.

 

Промяна на представата за бърза производителност

 

Новият Edge може да се похвали със Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform, ултрамощната мобилна платформа на Qualcomm Technologies. Потребителите могат да се насладят на пълния набор от функции на Snapdragon Elite Gaming™ - бързото опресняване на екрана, богатите HDR сцени за ултрареалистична графика и функциите на ниво „настолен компютър“. В сравнение с предходното поколение edge новото попълнение осигурява 30% повече мощност и 25% повече ефективност с Qualcomm® Adreno™. Първите функции за мобилни устройства, VRS Pro и Volumetric Rendering, предоставят на потребителите спиращи дъха кадри и реалистични ефекти.

Задвижен от RF-системата Snapdragon X65 Modem, Motorola Edge 30 Pro може да се свързва с 5G мрежи³ със светкавично бързи скорости. За да се възползва максимално от новия 6 GHz спектър на Wi-Fi, устройството се свързва с още по-бързи скорости, използвайки Wi-Fi 6E⁵. Потребителите имат възможността да се насладят на подобренията на Release 16 за 5G, което означава по-добро потребителско изживяване и изпълнение на обещанието за мрежа от следващо поколение.

Motorola Edge 30 Pro осигурява до 4 пъти по-висока производителност на приложенията на потребителите, използвайки изкуствен интелект (АI) във всичко – от фотографията до игрите и свързаността. Всичко това идва с подобряване на живота на батерията и повишаване на ефективността. С новата опция за ниска консумация на енергия може да се спести още повече батерия.

Тъй като животът на батерията е основен приоритет за всички, новото edge попълнение е снабдено с батерия с капацитет 4800 mAh. Потребителите могат да се възползват и от най бързото TurboPower™ зареждане досега – 68 W, то осигурява над 50% заряд само за 15 минути и поддържа 15 W TurboPower безжично зареждане. За още по-голямо удобство новият edge може дори да споделя енергия с други устройства с помощта на безжичното споделяне на енергия.

 

Тройна камера с висока резолюция за невероятно изживяване

 

От подобренията в хардуера за бърз фокус и стабилизиране на картината, включени в основната камера, до значителното намаляване на шума и подобреното нощно снимане за предната камера – новият Edge разполага с хардуер и софтуер на камерата, напълно готови да ви помогнат да заснемете най-добрите си кадри досега!

Motorola е усъвършенствала системата на камерата на Edge 30 PRO с невероятни детайли от двете 50 МР камери, които осигуряват ултраширокоъгълни снимки и изключително близки планове.

За любителите режисьори Еdge 30 pro може да записва видеоклипове с изключително качество, които отговарят на строгите стандарти HDR10+ за точност на цветовете, както и цветовия диапазон, яркост и контраст. Устройството разполага и с реалистична 8K резолюция, предоставяща качество на картината от над 26 милиона пиксела – най-високата видеорезолюция, налична в смартфон днес.

Motorola Edge 30 Pro поставя фокус над две от най-проблемните звена на ултраширокоъгълните обективи: детайлите и работата при слаба светлина. Благодарение на иновативните му функции потребителите вече могат да заснемат 50 МР ултрашироки снимки с невероятна детайлност и висока резолюция при дневна светлина. Комбинирането на множество пиксели в един голям пиксел позволява на ултраширокия сензор да повиши яркостта при слаба светлина. За екстремно близки планове вградената Macro Vision функция доближава 4 пъти по-близо до обекта в сравнение със стандартния обектив. Устройството притежава и 50 МР селфи камера за заснемане на зашеметяващи селфита с ултрависока резолюция и технология Quad-Pixel.

 

Ултрагладък дисплей и качество на звука от ново поколение

 

Новото еdge устройство помага на филмите да оживеят с над милиард нюанса на реалистични цветове на 6.7-инчов Max Vision OLED дисплей. Благодарение на пълната си HD резолюция, специално разработена да оптимизира потребителското преживяване и живота на батерията, Motorola edge 30 pro идва с по-кристална картина и по-малко пикселизация. Всичко това е възможно без никакво забавяне благодарение на невероятно гладката честота на опресняване от 144 Hz.

За да подсили това кинематографично изживяване, Motorola също създават невероятно аудио изживяване с Dolby Atmos и два големи стерео високоговорителя за по-богат и реалистичен звук, който изцяло ви потапя в атмосферата, независимо дали слушате през слушалки или през високоговорител. С технологията Snapdragon Sound™ най-новото устройство Motorola Edge разполага и с усъвършенствано безжично качество на звука. Това напълно променя изживяването от безжичното аудио, елиминирайки разликата в качеството на звука между безжични и кабелни връзки, доставяйки музика с висока разделителна способност, кристалночисти видеоразговори и перфектно синхронизирано забавление, всичко това чрез Bluetooth слушалки.

Цени и наличност

Новото устройство motorola edge 30 pro ще се предлага в Европа и България в два цвята: Cosmos Blue и Stardust White на препоръчителна цена от 1549 лв. в свободна продажба и в телекомите на цена в зависимост от договорения тарифен план.

Снимки: Motorola