Когато си помислите за мрежата, вероятно в съзнанието ви са просто хора някъде от другата страна на устройство като лаптоп, смартфон или нещо друго, което е като мост по цялото земно кълбо.

Според нов доклад на Imperva обаче истината далеч не е такава. Точно обратното, повече от половината от целия трафик се дължи на ботове - софтуерни програми, написани с цел да извършват някаква дейност, независимо дали е публикуване на съобщения в социалните мрежи или обикаляне на мрежата за подобряване на резултатите на големите търсачки.

В момента ботовете са способни да извършват практически всеки повтарящ се онлайн процес. И подобно на хората, сред тях има както добри, така и лоши. Хубавата новина е, че по данни на Imperva през 2016 г. използването на добри ботове се е увеличило, докато трафикът от лошите ботове е останал същият, пише The Next Web.

Ако се чудите, добрите ботове са онези, които имат за цел да подобрят нашето пребиваване в мрежата. Лошите, от друга страна, крадат информация и съдържание, както и задръстват уеб сървърите. Именно на тях се падат загуби от над 7 милиарда долара заради измами с реклами и др.

Виж още: Google представи нов инструмент за бизнес потребителите си, наречен Cloud Search

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

43 | 23.08.2019
Още от Tech

Новите iPhone-и най-сетне с бързо зареждане по USB-C?

46 | 24.08.2019