Преди очакваното обявяване на гамата iPhone 14 на събитието на Apple на 7 септември вълна от макетни модели, произхождащи от Азия, твърдят, че показват избора на цветови опции на iPhone 14 Pro, включително нови сини и лилави покрития.

Изображенията на фиктивни модели ‌iPhone 14 Pro‌ бяха споделени за първи път в Weibo по-рано вчера и показват подобни опции за цвят злато, графит и сребро, познати от последните години. Две други цветови опции, изобразени на снимката, биха били нови за текущата гама "Pro" iPhone: тъмнолилаво и синьо. Отделно, силно изрязано изображение, което също се появи по-рано вчера, изглежда показва моделите ‌iPhone 14 Pro‌ в същата гама от цветове.

Също така трябва да се отбележи, че лентите на антената на моделите Gold и Purple контрастират с рамката поради това, че са бели, за разлика от iPhone в предишни години. Не е ясно дали артикулите във второто изображение са оригинални модели ‌iPhone 14 Pro‌ или просто фиктивни модели, въпреки че последното може да е по-вероятно предвид обема на ‌iPhone 14 Pro‌ макети, които сега са в обращение.

По-рано тази година ключов слух от Weibo каза, че както моделите ‌iPhone 14‌, така и ‌iPhone 14 Pro‌ ще бъдат налични в ново лилаво покритие. Той твърди, че цветовата опция, вероятно за ‌iPhone 14 Pro‌, е уникално покритие, което променя тона въз основа на условията на осветление. Опция за лилав цвят за ‌iPhone 14‌ и ‌iPhone 14 Pro‌ изглежда правдоподобна, като се има предвид, че Apple представи лилави iPhone 12 и iPhone 12 mini в средата на цикъла на опресняване през април миналата година при положителен отговор от клиентите, както и че 24-инчовият iMac, iPad mini от шесто поколение и iPad Air от пето поколение са налични в лилаво.

Не е ясно дали уникалното лилаво покритие трябва активно да има нов ефект, който да се променя въз основа на условията на осветеност, или просто използва техниката зад Sierra Blue версията на iPhone 13 Pro, който варира на външен вид повече от другите цветови опции. Това е така, защото Apple прие нов производствен процес изключително за Sierra Blue, който използва „множество слоеве метална керамика в нанометров мащаб, нанесена върху повърхността за издръжливо покритие“.

Докато опцията за лилав цвят, която се появи за първи път днес, се коментираше преди, опцията за син цвят е нова и не е обсъждана досега.

Фиктивните модели обикновено не представят точния вид на опциите на Apple с високо ниво на точност, тъй като често са изработени от пластмаса, но изборът на цветове може да предостави предварителен поглед на това, какво да очаквате. Фиктивните модели се използват за показване, демонстриране и тестване на аксесоари като калъфи, така че те се стремят да осигурят относително точен цялостен заместител на действителното физическо устройство. Поради това е разумно да се очаква цветовите опции да се основават на легитимна информация.

Снимка: Weibo

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл

 

Тагове: