Индийският регулатор по въпросите на потребителите може да ни дава важна информация за предстоящия iPhone 14 преди събитието на Apple на 7 септември. Възможният номер на модела на следващия iPhone беше забелязан в Бюрото за индийски стандарти, докато компанията от Купертино подготвя новия телефон.

Както беше открито от сайта MySmartPrice, Бюрото за индийски стандарти сега изброява нов номер на модела на iPhone преди официалния анонс на iPhone 14 серията след седмици.

Националният орган за стандартизация на Индия към Министерството на защита на потребителите в момента посочва iPhone XR (A2105), iPhone 11 (A2221), iPhone 12 (A2403) и iPhone 13 (A2633). Сега той показа нов модел с номер A2882, който може да е за предстоящата серия iPhone 14.

Това може да има смисъл, тъй като се съобщава, че Apple произвежда iPhone 14 в Индия и Китай едновременно. Анализаторът Минг-Чи Куо предположи това в прогноза в началото на този месец:

Последното ми проучване показва, че производственият обект за iPhone на Foxconn в Индия ще достави готови бройки от новия 6.1″ iPhone 14 почти едновременно с Китай за първи път през втората половина на 2022 г. В краткосрочен план капацитетът/доставките на iPhone в Индия все още имат значителна разлика с Китай, но това е важен крайъгълен камък за Apple в изграждането на алтернативен производствен обект за iPhone извън Китай.

Това означава, че Apple се опитва да намали геополитическите въздействия върху доставките и вижда индийския пазар като следващия ключов двигател на растежа.

Докато се говори, че обикновеният iPhone 14 няма много нови функции в сравнение с iPhone 13 – тъй като ще запази същия дизайн и процесор – Apple подготвя версия Max с по-голям екран и батерия, но без премиум цена. От друга страна всички нови функции се очаква да бъдат добавени към версиите на iPhone 14 Pro – нов дизайн, нов процесор и подобрени камери.

Снимка: Unsplash

Виж още: iOS 16 е готова, macOS Ventura и iPadOS 16 са насрочени за октомври

 

Тагове: