Microsoft отнесоха сериозна критика, когато обявиха своята политика за споделяне на игри. От Sony показаха своята система в кратко видео, но днес информацията беше обогатена. Въпреки че споделянето на игрите на оптичен носител остава същото – достатъчно е да дадем играта на някой приятел. Нещата са малко по-различни със заглавията, които закупувате през PSN. Първата регистрирана PS4 ще бъде „главна”(основна) и всички дигитални покупки ще се синхронизират с нея. Например вашата конзола. Всеки, който е свързан към нея, ще може да играе тези заглавия (например ваши приятели, чиито конзоли са регистрирани като „втори”).

 

Ако дадена игра бъде свалена на друга, втора конзола, ще може да бъде играна само на нея. Няма наложен лимит върху броя конзоли, върху които може да бъде свалено едно заглавие, но едновременно могат да бъдат играни само две игри – една на „главната” и една на някоя от второстепенните PS4. Потребителите ще могат и на по-късен етап да сменят статуса си (да избират коя да бъде основна). PS4 конзолите, които са свързани към главната, ще могат да използват и PlayStation Plus екстрите.

 

Друга информация, която излезе в последните дни е, че потребителите няма да могат да стартират Blue-ray и DVD дискове, няма да могат да използват Remote Play и възможностите за играене на игрите, докато се свалят. Всичко ще бъде достъпно в момента, в който притежателите на така очакваната PS4 свалят ъпдейта, който ще ги очаква. Неговият размер е 300MB и ще е достъпен в момента, в който конзолата бъде включена. Не е голям проблем, но най-нетърпеливите ще трябва да изчакат още минути, преди да стартират първата си игра.

 

Интересно е, че според Guerrilla Games, които разработват най-новата част на Kill Zone (Shadow Fall), новата машина на Sony e толкава мощна, че текстурите, записани във висока резолюция, направили общия размер на заглавието 290GB. Производителите са успели да компресират файловете до 40GB. Впечатляващото е, че са елиминирани всички информационни начални екрани (логото на Dolby, предупрежденията за епилепсия и т.н), които са преместени в “credits”. Играта излиза заедно с премиерата на PS4 на 15 ноември, а от Guerrilla Games могат да се похвалят, че единственото зареждане в играта ще е първоначалното и то ще е с продължителност от 30 секунди. Светът на Kill Zone Shadow Fall e 10 пъти по-голям от този на предишната, трета серия.

Ето и подробната инструкция, пусната от Sony, за споделяне на игри, записани на оптичен носител:

 

Тагове: