Говорител на Sony потвърди, че „PS Camera поддържа гласов контрол“. И преди е имало подсказки, че PS4 ще има възможност за гласов контрол, но сега вече всичко е официално. За да се използва тази функция, потребителите ще трябва да разполагат с PlayStation 4 Camera.

 

Освен гласови команди, камерата ще може да разпознава и лицето на потребителя. Тази информация бе обявена от Sony по време на GameStop Expo в Лас Вегас, провело се миналата седмица.

 

От Sony коментират, че „когато се добави PlayStation Camera към конзолата, те работят заедно, за да обогатят PS4 изживяването. Новите стереоскопични лещи следят движението на тялото по време на игра и дори разпознават лицевите черти – за по-добра навигация из системата.“ До този момент не е известна повече информация, но от Sony допълват, че PlayStation Camera ще е страхотна иновация към игровия процес“.

 

Точно какви подобрения ще добави тази технология? Това е въпрос, на който ще отговорят разработчиците на игри. Конзолата ще излезе на 29-ти ноември в Европа.