Денят е понеделник, два дни преди 29 март, когато Samsung най-накрая и официално ще ни покаже Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. И ако смятате, че слуховете внезапно ще спрат, грешите. Днес в интернет се появи нова порция снимки, на които виждаме новите флагмани на корейския производител.

Според последната информация екранът на Galaxy S8 ще е с резолюция от 2960 × 1440 пиксела, а вътрешната памет ще бъде 64 GB, без опция с 32 GB и 128 GB. Все пак слотът за SD карти ще бъде запазен.

Смартфонът, очаквано, ще предложи скенер на ириса, което се потвърждава от една от снимките, но не се знае дали ще има и функция за разпознаване на лица.

Дизайнът на Galaxy S8/Galaxy S8 Plus е едновременно познат, но и различен. Компанията направи голяма промяна след Galaxy S5, въвеждайки комбинацията от метал и стъкло, но и добавяйки Edge версия - екран, извит към профила. Това се хареса изключително много на потребителите и Samsung продължи да работи в тази насока. Сега третото поколение с тези черти ще стигне още по-напред. Преден панел без бутони и екран, който сякаш го обхваща изцяло. И това ни харесва. След това, което се случи с Galaxy Note 7, компанията е хвърлила много усилия, а за всички новости ще научим съвсем скоро. По традиция вече знаем почти всичко за новите модели, но очакваме софтуерни изненади. Точно какви, ще разберем след два дни.

Тагове: