Очаква се Snapdragon 8 Gen 2 да пристигне към края на тази година и изглежда, че необявеният чип се справя страхотно в тестовете за енергийна ефективност. Тази информация идва от Ice Universe, добре познат с вътрешния си поглед върху индустрията.

Профилът твърди, че Snapdragon 8 Gen 2 се е справил наистина добре в първоначалните тестове за енергийна ефективност. Резултатите явно са по-добри от тези на чиповете Snapdragon 888, 8 Gen 1 и 8+ Gen 1, така че постижението наистина си заслужава. 

Чудим се обаче колко по-добре, тъй като Ice Universe наистина не изяснява това. Snapdragon 8+ Gen 1 се справи значително по-добре от Snapdragon 8 Gen 1, така че е интересно точно колко подобрение ще осигури неговият наследник. Във всеки случай Ice Universe подчертава, че разликата между чиповете Exynos и Snapdragon само ще нараства. Той вярва, че тези с марка Exynos всъщност нямат причина да съществуват в този момент: те изостават от своите аналози от години. Exynos 2200 е подобрение в сравнение с предшествениците си, и то доста голямо, но все още не е на същото ниво като Snapdragon 8 Gen 1.

На всичкото отгоре се твърди, че Samsung работи върху нов чип, който ще бъде ексклузивен за неговите смартфони. Не се очаква този чип да пристигне скоро, тъй като се смята, че сме на години далеч от старта му. Въпреки това е много малко вероятно Samsung да спре производството на чипове Exynos. Компанията си партнира с AMD за Exynos 2200 и очакваме да видим допълнителни подобрения с Exynos 2300 или каквото и да бъде името му.

Snapdragon 8 Gen 2 вероятно ще бъде обявен в края на ноември. Snapdragon 8 Gen 1 пристигна на 30 ноември по време на Snapdragon Tech Summit, а същото се очаква да се случи и със Snapdragon 8 Gen 2 тази година.

Снимка: Qualcomm

Виж още: Asus и OSOM са първите, чиито телефони ще се окичат с новия Snapdragon 8+ Gen 1

 

Тагове:
Още от Tech