След като достигна един милион сваляния по време на бета-тестовете си, 3D фото приложението LucidPix се появи официално за iOS и Android. Работейки с изкуствен интелект, LucidPix превръща съществуващи двуизмерни снимки от вашия смартфон в 3D изображения. Според компанията популярността на LucidPix е скочила значително по време на карантината, приложението е позволило на хората да се чувстват по-близо един до друг докато физически са били разделени.

Към преработените изображения могат да се добавят текст, стикери, рамки и филтри. Изкуственият интелект черпи информация от популярни социални платформи като Instagram и Snapchat, за да ви помогне да създавате 3D съдържание, което да публикувате там.

LucidPix може да бъде свалено безплатно за двете водещи мобилни операционни системи. Приложението предлага неограничен брой 3D трансформации и редактиране и опция за споделяне в повечето социални платформи. С еднократен абонамент пък можете да отключите набор от по-сериозни функции: това ще ви струва 40 долара на година за iOS и 30 долара за Android.

LucidPix е продължение на визията на компанията за фотографски софтуер и хардуер, който да манипулира съдържание. Преди това компанията създаде камерата за виртуална реалност LucidCam, чиито две лещи улавят 3D пространството по стереоскопичен начин. Тя правеше снимки със 180-градусов зрителен ъгъл и ги събираше в общо изображение.

LucidPix бе показано на CES2020 и се оказа точно това, от което хората се нуждаеха по време на пандемия. 

Виж още: Как COVID-19 повлия на една българска фирма

 

Тагове: