Когато HTC представи One A9 (нашето ревю тук), много хора, включително и ние, сметнаха този ход за странен, тъй като One A9 силно наподобява дизайна на iPhone 6. Но това може би е било умен ход и One A9 е изиграл положителна роля за подобряване на икономическото състояние на тайванския производител. Казваме може би, защото HTC не са представили официални данни за продажбите на One A9.

Но добрата новина за компанията е, че приходите през ноември са достигнали 314 милиона щатски долара, което е 6-месечен връх. Скокът е увеличение с 14.96 процента, но това се отнася само месец за месец - цифрите на годишна база все още изглеждат доста мрачни с 39 процента общ спад в приходите спрямо ноември 2014 г. Общите приходи за годината са около 3,5 милиарда щатски долара, намаление с 33 процента спрямо 2014 г.

Не се знае дали HTC ще бъде в състояние да се справи със ситуацията дори с помощта на клонинга на iPhone 6 (One A9). Очакваме нещо наистина сериозно от HTC в началото на 2016 година, защото, ако това не се случи, компанията почти сигурно върви към незавидна позиция.

 

Прочетете още: HTC: Не копираме Apple с One A9

Тагове: