Huawei отчете солидни продажби за първото тримесечие на тази година въпреки световните икономически предизвикателства, породени от пандемията на коронавирус.

Най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и вторият най-голям производител на смартфони заяви, че приходите му възлизат на 182.2 милиарда юана (25.7 милиарда долара) през трите месеца до март, което е с 1.4 на сто повече от същия период на 2019 година, въпреки че разпространението на коронавирус подхранва страховете от дълбока глобална рецесия. Чистата печалба е 7.3 на сто спрямо 8 на сто през същото тримесечие преди година.

Виж още: Имате Huawei P40? Ето как да го използвате пълноценно (ВИДЕО)

Виктор Джанг, заместник-председател на Huawei, не уточни подразделенията, които са в основата на тримесечните приходи на групата, и призова за предпазливи перспективи.

„Можем да видим, че пандемията определено има голямо влияние върху световния бизнес и е предизвикателство“, заяви той.

Тъй като коронавирус епидемията постепенно обхваща целия свят, след като се появи през януари в китайския град Ухан, степента и въздействието на пандемията върху компанията ще станат по-очевидни през второто тримесечие, заяви Джанг.

Китай затвори икономиката си в края на януари, след като публично призна за разпространението на коронавирус в цялата страна, но икономическата криза достигна до останалата част от света едва през февруари и март.

Компанията е подписала над 90 5G търговски договора и доставя 45 от 70-те търговски 5G мрежи, които стартираха по целия свят, похвалиха се от Huawei.

Виж още: Бъдещите модели iPhone и MacBook може да се зареждат безжично едни други

 

Тагове: