Сагата около Galaxy Note 7 удари тежко не само марката Samsung, но неминуемо влияе и на приходите от иначе традиционно силния мобилен бизнес на компанията, пише Phone Arena.

Южнокорейският производител peгиcтpиpa спад oт 96 процента нa пpиxoдитe cи oт пpoдaжбaтa нa мoбилни тeлeфoни в cpaвнeниe c 2015 г. дo 100 милиapдa вoнa или 87.63 милиoнa дoлapa, ĸaтo тoвa e нaй-ниcĸoтo нивo зa пocлeднитe oceм гoдини. Ocнoвнa пpичинa зa лoшитe peзyлтaти e дeфeĸтът в нoвия мoдeл Gаlаху Nоtе 7, ĸoйтo пpинyди Ѕаmѕung дa cпpe пpoизвoдcтвoтo мy и да изтегли намиращите се в употреба бройки.

В резултат, общата нетна печалба на Samsung се сви през третото тримесечие със 17 процента.

Въпреки спада в печалбата, анализаторите остават оптимисти по отношение на акциите на Samsung. Най-големият двигател за ръста ще представлява бизнесът с компоненти, включително NAND чипове и OLED дисплеи, прогнозира компанията.

Все пак очакванията са, че компанията ще промени това през 2017 година. Причината е, че на Международния мобилен конгрес в Барселона (края на февруари) ще видим нов флагман, който със сигурност ще бъде най-доброто, на което е способен корейския производител. Сред очакванията са UHD екран с резолюция 3840x2160 пиксела, а спокойно можем да се обзаложим на още изненади. Причината е, че Samsung трябва да върне доверието на потребителите, а това със сигурност ще стане бързо с един солиден и иновативен телефон.

Някои анализатори предричат, че Samsung ще представи и комерсиални сгъващи се екрани, но за това ще трябва да почакаме втората половина на 2017 година.

Смятате ли, че един иновативен Galaxy S8 ще изтрие това, което се случи с Galaxy Note 7?Виж още: Една трета от европейците все още не са върнали своите Galaxy Note 7

Тагове: