Неотдавна Megaupload бе един от най-популярните онлайн хостинг сайтове, където можеха да се открият огромен брой пиратски филми, музика и игри. Откакто обаче американските власти заведоха дело срещу Ким Дотком, сайтът попадна под юрисдикцията на ФБР и при отварянето му потребителите виждаха съобщение, че страницата е спряна. Това обаче вече не е така. Ако днес отворите Megaupload.org, вашият екран ще бъде залят от еротични реклами. Десетки съмнителни съобщения обещават секс чат, еротично шоу на живо и други, а банерите са придружени от снимки на жени по бельо. Защо се е получило така?

Очевидно се касае за пропуск на Федералното бюро за разследване, който е довел до тази конфузна ситуация. Агенцията използва домейн на име cirfu.net, през който се препраща трафика на затворените от нея сайтове. Бюрото обаче е забравило да поднови собствеността си върху домейна, в резултат на което той е закупен от някой друг. Очевидно неизвестният нов собственик е решил да изкара някакви пари от провокативните реклами, използвайки макар и малкия трафик,който минава през Megaupload днес.

Самият Ким Дотком все още е в Нова Зеландия, където споровете около неговата екстрадиция се проточват вече няколко години, припомня Аrs technica. Неотдавна местният съд постанови, че немският предприемач трябва да бъде екстрадиран в САЩ, но в момента Дотком обжалва.

Виж още: Facebook ще разчита само на изкуствен интелект за подбора на популярните теми

Тагове: