Според нови данни, ако смените региона на вашия по-стар iPhone, телефонът ще работи по-бързо и гладко. Същото се отнася и за остарели iPad модели.

Изглежда, че промяната ще бъде най-осезаема, ако промените локацията на вашия стар iPhone на Франция. Тест с бенчмарка Geekbench показва, че преди промяната iPhone 7 постига 286 632 точки, докато, щом промените локацията на Франция, резултатът вече е 298 321 точки.

Подобен тест с другия известен бенчмарк AnTuTu потвърждава интересната находка. Изненадващият скок в производителността се наблюдава най-вече при стари iPhone модели. Така например при iPhone 12 Pro тестът в Geekbench дава практически еднакви резултати преди и след промяната в настройките.

Apple умишлено забавя производителността на старите iPhone-и, за да не деградира прекалено тяхната остаряла батерия. Поради това старите апарати стават по-бавни – освен ако не смените локацията на Франция. Причината за това е, че Apple бе глобена от френските власти заради честото редуциране на мощността на своите телефони там. Това означава, че компанията вече не може да променя отдалечено бързината на старите iPhone-и в европейската държава.

Снимка: Flickr

Виж още: Екраните на Galaxy Z Fold 3 стават по-малки, а гъвкавите устройства на Xiaomi – повече