Netflix е следващото приложение за iOS и iPadOS устройства, което поддържа функцията за слушане с пространствено аудио на Apple. Атмосферният 3D surround звук ще работи само със слушалки AirPods Pro и AirPods Max и ще настройва непрекъснато звука в реално време според положението на главата ви спрямо локацията на вашето устройство. На практика пространственото аудио с динамично проследяване на главата предлага звук като в киносалон и усещане сякаш той идва от всички посоки. Звуковото поле остава свързано с устройството, а гласът остава при изпълнителя или действието на екрана.

Може да включите пространственото аудио през Control Center, като функцията е налична за iOS 14 и iPadOS 14. Разбира се, вашето Netflix приложение също трябва да е ъпдейтнато до последна версия. Ако нямате слушалки от серията AirPods, пространственото аудио работи и с модели на Beats с чипа W1/H1.

Имайте предвид, че най-добри резултати се постигат, ако слушате музика, специално записана за възможностите на съраунд звука.

Снимка: Apple

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот