След като HTC проправи своя път към възстановяване с HTC One M8, компанията сега се освобождава от двама свои ръководни кадри - Фред Лиу и Бен Хо. Хо е отговарял за маркетинговата кампания на HTC от 2012 година насам, а Лиу бе президент на инженеринга и операциите на HTC от юни 2013 г.

Според официални източници от HTC двамата не са напуснали директно, а са били освободени по нормален начин, информира Engadget. Самият Фред Лиу се е подготвял за пенсиониране след почти 16 години трудов стаж.

Тази промяна не засяга пътната карта на HTC в близко бъдеще. Тайванската компания се готви да пусне първите си умни часовници през следващите месеци, което може би ще съвпадне с IFA през септември. Независимо от това не трябва да отнеме много време на HTC да запълни тези кадрови празнини.

Ето и официалното съобщение на HTC от днес:

"Отдадеността на HTC към иновациите ни кара да преследваме целите си. Предприемаме необходимите стъпки, за да възродим компанията. Ние от HTC ще продължим да се движим напред въпреки трудните решения, необходими, за да продължи нарастването на глобалното ни присъствие. Уверени сме, че бизнес стъпките, които сме предприели и които ще продължим да вземаме, са правилни, за да доведем до силно активизиране на марката HTC. HTC продължава да инвестира в талантливи хора, което е част от нашата по-широка стратегия за човешките ресурси, за да се гарантира организационната структура на компанията."

Тагове: