Хората падат от скали, удря ги ток, когато се качват по влакове, или се давят, скачайки във водата – и всичко това заради едно бързо селфи. Инцидентите от типа „смърт заради селфи“ се превръщат в епидемия и психолозите се опитват да обяснят защо толкова много хора имат проблем с това да разберат разликата между реалния и виртуалния свят.

Този въпрос е застъпен най-силно в опасните подвизи, на които мнозина са готови само за да си направят селфи или видеоклип, който да публикуват в социалните медии в търсене на прословутите 15 минути слава. Сега вече имаме и по-точни цифри в тази тъжна статистика. Според индийския Институт за медицински науки за периода 2011 – 2017 г. в инциденти заради селфи са загинали поне 259 души. Учените са анализирали местни и чуждестранни новинарски емисии по този въпрос и са достигнали въпросната цифра. Тя вероятно е доста консервативна, имайки предвид, че е базирана само на официални данни.

Въпросните данни очевидно са предимно от домашните новини, защото на първо място е Индия със 159 случая. Следват Русия, САЩ и Пакистан. Що се отнася до самите жертви, те са предимно мъже и 72 процента са под 30 г.  

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Гъвкавият смартфон на Xiaomi - под 1000 евро и още тази пролет (ВИДЕО)

142 | 17.03.2019
Още от Tech

MySpace затри трупано в течение на 12 години потребителско съдържание

0 | Преди 16 ч.