Сайтът All About Samsung публикува спецификациите на смартфона Samsung Galaxy A9s с 4 камери, чиято премиера очакваме на 11 октомври. Въпросният сайт първи откри "следата" за този модел на Samsung и очевидно е добре свързан с източници в компанията. Има изгледи информацията от него да се окаже достоверна.

Според немците Samsung Galaxy A9s ще работи с чипсета Qualcomm Snapdragon 660, което предполага евентуална международна премиера на смартфона. Той има 6 GB RAM памет и до 128 GB разширяемо място за данни. Твърди се, че четирите камери са разположени на задния панел, докато преди се предполагаше, че конфигурацията е от три камери на задния панел и една предна.

Сензорите съответно са 24 MP с бленда f/1.7, 5 MP с бленда f/2.2 за снимане в дълбочина, 8 MP с широкоъгълна леща и бленда f/2.4 и 10 MP с двойно оптично увеличение и бленда f/2.4. Както се изразиха The Verge по адрес на новия LG V40 ThinQ, това на практика е цял сак с обективи, побран в смартфон.

Разбираемо е защо компанията поема в същата посока - не може Samsung просто така да остави актуалния модел на прекия си конкурент да се прослави като "швейцарско ножче" за мобилна фотография.

Капацитетът на батерията е щедрите 3720 mAh, но бързото зареждане е по остарелия вече стандарт Quick Charge 2.0 на Qualcomm. Изглежда е нямало как да се мине без известни компромиси при планирането на модела.

Ще разберем дали прогнозите са верни на 11 октомври, когато ще се състои събитието "4x Fun" на Samsung.

* Изображенията в публикацията са илюстративни.

Тагове: