Преди една година Huawei анонсира собствена операционна система, наречена HarmonyOS. Сега изпълнителният директор на компанията Ричард Ю използва годишната конференция на Huawei за разработчици, за да анонсира HarmonyOS 2.0. И тя идва за все по-широк кръг от устройства.

Новата HarmonyOS е построена изцяло с мисъл за междуплатформена функционалност, така че да поддържа всичко от телевизори до умни часовници и от смартфони до коли. Ю спомена, че първите телефони с HarmonyOS може да се появят още догодина, макар първоначално те да бъдат достъпни само в Китай.

Целта на Huawei e да превърне HarmonyOS в отворена платформа, чийто адаптивен потребителски интерфейс да работи на широк кръг устройства. В допълнение Huawei отбеляза още функции като подобрена защита, гласови команди и бърз трансфер на данни между устройства. Вариантът на HarmonyOS с отворен код ще бъде достъпен скоро за всички разработчици и ще поддържа устройства с едва 128 MВ RAM.

Накрая, Huawei се похвали, че алтернативната екосистема на компанията вече обхваща 96 000 приложения и е поддържана от 1.8 милиона разработчици.

Снимка: shutterstock

Виж още: Apple Car Key – как работи и кога ще може да го използвате

 

Тагове: