Селфи камерите винаги са били най-голямата пречка в стремежа за дисплей, изчистен от всякакви елементи. Рамките постепенно изтъняваха, след което се превърнаха в прорези и накрая в миниатюрни процепи. Логичната следваща стъпка е селфи камерите също да бъдат скрити под дисплея и на 1 септември се очаква ZTE да разкрие комерсиален телефон с такава технология.

Подобен ход безспорно е сериозна мотивация за другите компании и Xiaomi разкри, че също се включва в надпреварата. Компанията сподели, че нейното решение вече е готово за масово производство.  

Xiaomi го нарича трето поколение камера, тъй като първото поколение е било само прототип, а второто – конфигурация от дисплей и камера, които все още не са достатъчно добри за масово производство. Третата версия обаче вече е такава и се очаква да получи широко разпространение в бъдещи модели.

Според Xiaomi в един малък участък панелът на дисплея има двойно повече пиксели и заема цветове от съседните пиксели, които да използва при селфи снимките. Освен това този участък може да се включва и изключва по команда, така че камерата да се активира само когато е необходимо.

Получените от Xiaomi снимки са много ясни и с автентични цветове, така че качеството очевидно не е принесено в жертва на иновацията.

Xiaomi твърди, че масовото производство на телефона с новата селфи камера ще започне догодина и най-вероятно флагманската серия Mi 11 ще бъде първата, която ще ги получи.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Това е производителят, продал най-много 5G телефони от началото на годината

  

Тагове: