С разширяването на 5G мрежата все повече компании пускат свои 5G модели на пазара. Сега вече имаме и първия анализ за това, кой производител е успял да продаде най-много 5G телефони през първото тримесечие на 2020 г.

Според проучване на The Korea Herald тази чест се пада на Samsung. Гигантът е успял да пласира 8.3 милиона 5G смартфона в световен мащаб за периода януари-март, което му дава 34.4 процента дял от 5G пазара.

Второто място отива при Huawei, който е продал 8 милиона 5G телефона и има дял от 33.2 процента – доста близко до постижението на Samsung. По-нататък vivo си осигурява 12 процента присъствие на 5G пазара, следвано oт Xiaomi с 10.4.

Като цяло за първото тримесечие на 2020 г. са продадени 24.1 милиона смартфона с 5G поддръжка. Технологията все още е млада и не е налична в много страни, но предвид че все повече пазари се отварят за нея, продажбите на 5G само ще се увеличават.

Накрая, очакваме през есента да видим ново поколение по-евтини 5G телефони, както и 5G версия на iPhone, което също ще окаже влияние върху разпространението.       

Виж още: Новият Snapdragon 768G превръща 5G в достъпна екстра

Тагове: