Въпреки че миналата пролет купи Essential, Nothing – компанията, основана от предприемача Карл Пей след напускането на OnePlus – все още не е пуснала смартфон. Това не означава, че няма какво да покаже за дейността си, разбира се. Слушалките Nothing бяха изненадващо солиден дебют във вечно конкурентна област, доказвайки хардуерните качества на марката, без да се налага да поема риска, който идва с пускането на цял смартфон. Ако последните слухове са верни, изглежда, че всичко е на път да се промени за Nothing.

Както съобщава TechCrunch, смартфонът на Nothing може да бъде само на месец от официалното представяне след повече от година работа по него. Говори се, че анонсът ще бъде направен до следващия месец, като представители на компанията ще покажат прототип на модел на вътрешни хора от индустрията по време на MWC 2022 тази седмица. Що се отнася до това, какво да очаквате от устройството, все още няма на какво да се опрем. Съобщава се, че той ще използва същия език на дизайна като миналогодишните слушалки до уникалното си прозрачно тяло, показващо всички тези фантастични лъскави елементи.

Знаем, че компанията работи върху мобилно устройство от миналата есен, когато слуховете за стартиране в началото на 2022 г. за първи път се появиха онлайн. Приблизително по същото време Nothing подписа сделка с Qualcomm, което предполага близко партньорство между двете. От своя страна Nothing загатна за нещо, планирано за този месец в Twitter, обещавайки, че март ще бъде "забавен".

Nothing не е просто една от компаниите, която се възроди от останките на Essential. OSOM – марка, основана от предишни служители на Essential – също се готви да пусне първото си устройство, OV1, в комплект с фокус върху поверителността и почти немодифициран софтуер. Ако скорошните промени в последната компания на Карл Пей са ви накарали да пожелаете нов производител да влезе в света на Android, няма да отнеме много време, докато имате изобилие от такива опции.

Снимка: Nothing

Виж още: Nubia Z40 Pro e първият Android телефон с подобна на MagSafe технология