Признаваме, че е особено трудно да се откроиш от тълпата, когато всички са погълнати от идеята за минимализма. Как въобще се прекрачва границата достатъчно и стилно? Явно от Louis Vuitton са съвсем наясно с тези техники, защото в противен случай LV Tambour Horizon Light Up нямаше да съществува. Честно казано, каквото и да се каже за тази джаджа, ще бъде крайно недостатъчно, но да започнем, че това е смарт часовник, който не функционира под Wear OS на Google и вместо това използва свой собствен софтуер. Екранът е с размер 1.2 инча, но за скромния си размер разполага с огромни възможности. Или по-скоро те са дело на 24-те светодиода, които метафорично експлодират всеки път когато решите да си промените циферблата или да използвате някоя от функциите на часовника. За това помага и най-новият процесор Snapdragon Wear 4100. Пригответе се за много светлина - и за много въпросителни погледи от околните. Освен това часовникът е доста големичък - 44-милиметровият корпус е не само по-дебел от повечето смарт часовници с 13.2 мм, но също така е много плътен. Все пак, за да се подпомогне визуалното възприятие, за изработката е използвано извито сапфирено стъкло, но въпреки това той продължава да си тежи на мястото (буквално).

Louis Vuitton наричат творението си „най-персонализираният свързан часовник в света“, предлагайки множество ексклузивни циферблати, които наистина се появяват на 390 x 390 AMOLED екран. Тук е моментът да споменем, че циферблатът може да се завърта, което открива достъпа до различни цветови дизайни и схеми. Освен това имате възможност да се възползвате от Always On Display, който също се променя в зависимост от темата, която сте избрали за началния си екран. Най-голям контрол обаче можете да добиете чрез приложението Louis Vuitton Connect на iOS или Android, в което също ще откриете и инструкции за употреба на различните функции, защото с някои от тях просто никога не сте се сблъсквали (и може би не сте си и представяли, че ще имате нужда да използвате).

Добрата новина е, че Tambour Horizon предлага четири профила: Blossom - с всички налични анимации с максимален интензитет, Explorer - който балансира режима и производителността с живота на батерията, Submarine - който заглушава известията и затъмнява светлините, и Saver - който изключва всички по-маловажни функции за запазване на мощността. Батерията на часовника обикновено издържа около ден и половина, но може би това е негова положителна черта, защото по всяка вероятност по някое време ще имате нужда да си почините от неговата неизчерпаема енергичност. Въпреки че на пръв поглед изглежда като заслепяваща технологична играчка, която безконтролно изпълва цялото заобикалящо я пространство, феновете на бранда по всяка вероятност биха оценили, че иконичната модна марка е съумяла да създаде работещ смарт часовник без помощта на Google. Стартовата цена е 3400 щатски долара.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Louis Vuitton

Виж още: Разкриха кой стои зад Bored Apes