По-рано тази седмица научихме, че Microsoft работи по нова версия на Windows, наречена Windows Cloud. Въпреки че за момента за нея не се знае много, в мрежата изтекоха два скрийншота, които по всяка вероятност показват именно тази ревизия в действие.

И изненада - тя изглежда почти идентично със стандартната версия на Windows 10, като разликите са доста трудно доловими.Изображенията бяха тиражирани от Windows Bog Italia, който твърди, че се е добрал до предварителна версия на Windows Cloud. Сайтът пояснява, че само приложения от Windows Store могат да вървят на тази версия на операционната система. Сред тях са и такива, създадени с Desktop bridge, който позволява на програмистите да портват своите Win32 програми.

Предполага се, че Windows Cloud няма да бъде тясно свързан с облачните продукти и услуги на Microsoft въпреки името на ревизията. Вместо това новата версия ще функционира по-скоро като Windows RT, който имаше подобни ограничения за свалянето на софтуер.Това ще постави Windows Cloud като конкурент по-скоро на Chrome OS, работейки на по-слаби компютри и насочен към образователния сектор.

Виж още: Концепция на iPhone 8 показва как би изглеждал с TouchBar под екрана