В най-новия Build на Windows 10, който беше пуснат за потребителите на Insider програмата на Microsoft, се спомена за нова версия на операционната система. Констатациите бяха потвърдени от източник на ZDNet, който заяви, че компанията създава така наречения Windows 10 Cloud – нова олекотена операционна система, която ще поддържа Unified Windows Platform (UWP) приложения от Windows Store. Не е ясно дали думичката Cloud означава нещо значимо, но все пак ще е интересно да научим повече по този въпрос.

Windows 10 Cloud може да бъде по-евтина алтернатива на стандартната операционна система на Microsoft, която да се използва в по-евтини компютри, подобно на тези с Chrome OS на Google.

Microsoft са отказали да коментират тази информация и догадките около нея, но има редица причини, поради които подобен ход би бил добра идея. Това ще позволи на компанията да прокара своите услуги като Cortana и Bing по-агресивно в развиващите се пазари чрез по-евтини устройства. Може би тази „нова“ ОС ще може да се използва и с мобилни ARM процесори.

Очакваме повече информация по тази тема през април, когато се очаква да бъде пуснат официално и Windows Creators Update.

 

Прочетете и това: SoundCloud влага 75 милиона щатски долара в развитието на своя интелигентен гласов асистент