Тази седмица Qualcomm получи серия от обвинения. Първо от Федералната търговска комисия в САЩ за антиконкурентни тактики, с което се ограничават конкурентите да доставят компоненти за мобилни телефони, а след това и от Apple, която обвинява компанията в несправедливо искане за възнаграждения.

Днес изпълнителният вицепрезидент и главен юрисконсулт на Qualcomm Дон Розенберг излезе с изявление пред TechCrunch:

"В момента сме в процес на разглеждане на жалбата (на Apple) в подробности, но е съвсем ясно, че претенциите на Apple са безпочвени. Apple умишлено пропуска факти от нашите споразумения и преговори, както и стойността на технологията, която сме създали, допринесли и споделили с всички производители на мобилни устройства чрез нашата програма за лицензиране. Apple активно насърчава регулаторните атаки върху бизнеса на Qualcomm в различни юрисдикции по целия свят, включително и в жалбата пред FTC, невярно представяйки факти и източници на информация. Ние приветстваме възможността да чуем тези претенции в съда, където ще имаме право напълно да разкрием практиките на Apple."

Очевидно Qualcomm смята претенциите на Apple за "безпочвени" заради невярно представяне на факти и източници на информация. Базираният в Сан Диего производител на чипове е изправен пред подобни проблеми по целия свят, като вече беше глобен в Южна Корея с 854 милиона щатски долара и в Китай с 975 милиона, заедно с някои стартирали разследвания в Европейския съюз.

Очакваме развитие по случая, за да видим коя от страните ще излезе права.

Прочетете и това: LG G6 може би ще работи с Google Assistant или Amazon Alexa? 

Тагове: