Qualcomm обяви своя нов процесор – Snapdragon 410. Той притежава 64-битова възможност за обработка на информация и изпълнява една от отдавнашните амбиции на компанията – предоставяне на 4G LTE възможност, предназначена за развиващите се пазари, които тепърва изграждат мрежа от подобен тип (главно Китай).

 

Apple беше първата компания, която представи 64-битов процесор през септември. Малко след това Qualcomm обяви, че също разработва такъв тип процесори, но те ще бъдат пуснати в експлоатация в момента, в който екосистемата (включително Android) е готова за тях.

 

Освен 64-бита и 4G LTE, Snapdragon 410 поддържа 13-мегапикселова камера, възпроизвеждане на 1080p HD видео съдържание и Andreno 306 GPU. Чипът може да задвижва телефони с Android и Windows Phone. Snapdragon 410 е произведен по същата 28-нанометра технология, която Qualcomm използва за създаването на своите процесори от най-висок клас (Snapdragon 800), откриваеми в телефони като Samsung Galaxy Note 3 и LG Google Nexus 5. От компанията добавят, че телефоните със Snapdragon 410 ще се продават за около 150 долара или по-малко (разбира се, на другите пазари - тук цената няма да е точно такава). Очаква се новият чип да атакува пазара през втората половина на 2014 г.

Huawei представя смартфон с 8-ядрен процесор.

 

 

 

Тагове: