Производителите на Beats by Dr. Dre искат да привлекат нов инвеститор, който да внесе нови средства в компанията, информират The Wall Street Journal.

 

Промяната ще бъде резултат от желанието на основателя на Beats Electronicsмузикалният магнат Jimmy Iovine и амаеркинският хип-хоп продуцент и изпълнител Andre Young (Dr.Dre) - да разширят своя асортимент. Идеята е да бъдат добавени високоговорители, аудио системи за автомобили, потребителска електроника и услуга за стриймване на музика, която скоро би трябвало да види бял свят.

 

Компанията е влязла в преговори с инвеститор, който може да закупи основния дял от акциите. Beats се надяват да откупят дела на HTC. И двете компании запазват мълчание за бъдещето на сътрудничеството.

 

Beats продават първите си слушалки през 2008 г. Цената им е 350 долара. В момента компанията държи 59% от американския пазар на слушалки от висок клас (на цена над 99 долара), според NPD Group.

 

Beats са се опитали да вземат заем от 700 млн. долара, за да рефинансират и откупят акциите на HTC. Опитът им е останал безуспешен. HTC придобиха 50,1% от Beats Electronics преди 2 години за около 300 млн. долара. Година по-късно Iovine и Dr. Dre откупиха половината от този дял срещу 150 млн. долара.

 

Вижте първата реклама на HTC с Робър Дауни Джуниър.

 

Тагове: