През 2018 касетките някак си успяха да увеличат продажбите си с почти 19%. Изглежда някой е забелязал тази статистика и е решил да се възползва от носталгията на хората. Ninm предлага It’s OK, първия в света Bluetooth 5.0 плейър за касетки. Като изключим безжичната връзка, плеъйрът прави това, което се очаква от него – слушане на касетки и записване на аудио. Разбира се, слушането на музика не е ограничено до слушалки, може да се свържете с всеки Bluetooth говорител.

Смесването на 40-годишна технология с такава от XXI век на пръв поглед изглежда малко странно, но от друга страна това може да е приятна разходка назад във времето за всички ползвали Walkman - устройството дори ползва същите АА батерии. Трябва да се отбележи наличието и на мини жак. Това е малко в разрез с моментната мода - аудио портът изчезва на повечето телефони, но след като говорим за носталгия, няма как без него.

Цената към момента е $75 и има три цветови опции – бяло, розово и тъмносиньо. Продуктът все още не е наличен и може само да се закупи на pre-order, а доставките се очаква да започнат през декември тази година. В комплекта е включена също и празна касетка, на която може да бъде записано каквото решите.

Вижте още: Устройството, което промени начина, по който слушаме музика (ВИДЕО)

Тагове: