Новото поколение iPhone идва съвсем скоро и както всяка есен, това кара някои да се зачудят колко Android потребители всъщност планират да сменят платформата си с iOS?

Според ново проучване на SellCell всъщност не много. Компанията е анкетирала над 5000 Android потребители в САЩ дали имат интерес към iPhone 13. Цели 81.7 процента са казали категорично не. Това оставя едва 18.3 процента, които изобщо обмислят дали да се откажат от своята лоялност към Android. Интересно е, че SellCell е провела подобна анкета миналата година и тогава 33 процента от Android потребителите са обмисляли замяна с iPhone – това е спад с 15 процента за една година.

Защо е така?

Според анкетата повечето потребители не искат да загубят своя скенер за пръстови отпечатъци, тъй като се очаква iPhone 13 да продължи да разчита само на FaceID. Подобен отговор има логика, тъй като продължаващата пандемия налага носенето на маски и дори FaceID да се подобри, пръстовият отпечатък очевидно е по-добро решение. Втората най-често посочвана причина е прекалено строгата среда в IOS, а на трето място е скорошното противоречие с отдалеченото сканиране на устройства, което Apple иска да наложи като борба с детския тормоз и порнография.

Снимка: Pikrepo

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно