SAMOLED не е нито куче, нито летателен апарат, а патентованото име на ново поколение дисплей, по който работи Samsung. Предполага се, че производителят ще използва името, за да рекламира своя предстоящ флагман Galaxy S11.

Думата SAMOLED е запазена като регистрация на патент в категорията "Умни дисплеи" и на практика означава, че S-серията от топ модели телефони на гиганта отново ще смени името на екрана си.

Когато Samsung обяви сегашния Galaxy S10, той дойде с екран на име Dynamic AMOLED, който на практика е OLED панел с HDR10+ поддръжка и изключително високата гъстота от пиксели на инч - 526 ppi. Новото търговско наименование SAMOLED очевидно е закачлива комбинация между Samsung и OLED, но не трябва да се бърка с вече съществуващия Super AMOLED дисплей (отново патент на Samsung).

На техническо ниво очакваме да видим повече подобрения по сегашния Infinity-O панел, които навярно ще включват по-висока честота на опресняване.

Накрая нов слух относно плановете на Samsung за mini/lite версия на сегашните флагмани също се появи в интернет. Такива по-малки модели не са правени в последните години, но последния месец се заговори за появата на двойката Galaxy S10 Lite и Note 10 Lite.

Виж още: Китайските приложения са най-горещият хит на американския пазар

 

Тагове: