Серията чипове Exynos на Samsung навлиза в територията на 10-наномилиметровите изработки с най-новия Exynos 9. Чипът обещава 27 процента по-висока производителност и 40 процента по-нисък разход на енергия в сравнение с подобен модел, но изработен по 14-наномилиметров процес.

В сърцето на чипа е 8-ядрен процесор, който се състои от 4 ядра от второ поколение по собствен дизайн на Samsung и още 4 Cortex-A53 ядра. Графичният ускорител е Mali-G71, който поддържа виртуална реалност и би трябвало да има до 18 ядра. Подобно на Qualcomm, Samsung предлага гигабитов LTE модем. В чипсета е вграден модул за сигурност, който работи със скенери на зеници и пръстови отпечатъци.

Samsung Exynos 9 е ориентиран към виртуалната реалност и трябва да намали максимално лага за по-пълно потапяне в нея. Видео декодерът поддържа 360-градусов изглед. Други екстри включват поддръжката на 4К видео при 120 кадъра в секунда, както и по-добра видео обработка.

Samsung планира да внедри Exynos 9 не само в телефони, но и в други умни платформи като свързаните с интернет автомобили.

Виж още: Oreo и Pocky са сред възможните сладки имена за следващия Android

Тагове: