Infinity-O дисплеите са само стъпка по пътя към телефони без никакви рамки около екрана и прорези. За да стане обаче това възможно, всички сензори и камери отпред трябва да минат под дисплея.

Според Samsung това няма да бъде възможно в следващите една-две години, но технологията ще продължи да се развива, достигайки момент, когато дупчицата за камерата ще бъде невидима, без да засяга нейната функционалност.

Именно флагманите Galaxy S10 на Samsung са първите телефони, които имат дупчица в самия OLED панел. За сравнение Huawei View 20 използва LCD екран без физическа дупчица като камерата „гледа“ през LCD матрицата.

Освен това Samsung търси начин да премахне говорителите, използвайки дисплея като спийкър. Това ще е решение, подобно на Crystal Sound дисплея, който LG използва в своя LG G8 ThinQ. Засега Samsung е предпочела да не включва тази технология във флагманите си, но вероятно ще я използва по някакъв начин в кръстоносния си поход срещу всичко, което може да пречи на екрана без рамки и елементи.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Тагове: