Huawei ще обяви официално P30 серията от устройства след около две седмици, но съвсем очаквано голяма част от спецификациите вече изтекоха в мрежата. Благодарение на сертификати на устройствата в Индонезия и Тайван научаваме колко рам памет и колко място за съхранение на данни ще имат новите телефони на Huawei.

ELE-L29 (кодовото название на Huawei P30) ще предлага между 6 и 8 GB рам и 128 гигабайта място за съхранение на данни. В същото време VOG-L29 (P30 Pro) ще се предлага с 8 GB рам и опции, вариращи между 128 и 256 гигабайта място за съхранение на данни.

Двата телефона ще бъдат съпроводени и от трети смарт представител - MAR-LX2 (по всяка вероятност това е кодовото название на Huawei P30 Lite).

И трите телефона ще се възползват от 4G мрежи, но трябва да уточним, че нито Тайван, нито Индонезия имат изградени 5G мрежи. Чипсет изборът едва ли е изненада за някого - Kirin 980.

Камерата на P30 Pro наистина изглежда впечатляваща на ниво характеристики - четири камери, перископични лещи (подобно на Oppo) и адски впечатляващо 7х приближение.

Все още непотвърдена остава точната характеристика на дисплея, но слуховете упорито говорят за 6.1-инчов QHD OLED екран и капковиден прорез отгоре.

От изтекли рендъри за пресата знаем и за евентуалните цветове, в които ще се предлагат устройствата - черен, Twilight (полутъмен) и Aurora Blue (за почитателите на синия цвят). Скенерът за пръстови отпечатъци отново ще бъде вграден в дисплея на устройствата.

Очакваме официалния анонс на P30 Pro в края на настоящия месец.