През последните години Samsung пуска своите флагман устройства от серия Galaxy S през февруари, но 2017 година може би ще е по различна. Според нов слух Galaxy S8 може да бъде забавен до април. Причините, макар и непотвърдени, може би се крият в това, че Samsung не иска да избързва с пускането на устройство, което не е напълно проверено и тествано, особено на фона на огромния скандал с Galaxy Note 7. Корейският технологичен гигант се надява да възстанови доверието на потребителите в марката и нейните флагмани.

По-лошата новина тук е, че Galaxy S8 може да струва повече от своя предшественик. Увеличението може да достигне до 20 на сто според доклад на Goldman Sachs.

Основната причина за това рязко вдигане на цената е предполагаемото наличие на виртуален помощник, който Samsung ще интегрира в Galaxy S8.

Началната цена на Galaxy S7 беше 799 щатски долара, т.е. Galaxy S8 може да струва повече от 950 на базово ниво. Въпросът е дали потребителите ще са склонни да платят толкова висока цена за новия смартфон.

 

Прочетете и това: Вътрешното разследване на Samsung за Galaxy Note 7 е приключило

Тагове: