Може и да звучи малко странно, но Samsung все още е компанията, която предлага най-дългосрочна поддръжка сред Android производителите. Поредно доказателство за това имаме в случая с поддръжката на някогашните флагмани Galaxy S8 и Galaxy S8+, която спира едва сега – цели четири години след появата на двата модела.

Действително Samsung ъпдейтваше бройката Galaxy S8 само два пъти в годината, но това все още е знак, че краят на дългия живот на тези апарати е тук. Последният пач по сигурността, който Galaxy S8 получи, бе този от април. Нещо повече, някои варианти на Galaxy S8 тепърва чакат още ъпдейти. Така например Galaxy S8 Lite все още е предвиден за ъпдейт два пъти в годината, докато Galaxy S8 Active малко изненадващо ги получава на всеки четири месеца.

Galaxy S8 и Galaxy S8+ бяха предвестници на епохата на безрамковите смартфони, като намалиха горните и страничните рамки значително спрямо моделите от онова време. За сравнение разликата в премиеpите на Galaxy S8 и първия Google Pixel е само шест месеца, но телефонът на Google изглежда безкрайно по-грозно. През следващите две поколения Samsung изтъни рамките още повече и прецизира дизайнерския език в следващите си флагмани, но всичко това започна именно с Galaxy S8.

Galaxy S8, ще те помним с добро!

Снимка: 9to5google

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността