Динамичната цветова тема на Google Material You, която ви позволява по-лесно да съпоставите цветовата палитра на телефона си с вашия тапет, е една от открояващите се функции на Android 12 и ще бъде достъпна на повече устройства от водещите производители на телефони с Android „скоро“, обяви компанията в публикация в своя блог за разработчици на Android в четвъртък. Устройствата от Samsung, OnePlus, Oppo, Vivo, Realme, Xiaomi, Tecno „и други“ ще получат тази функция.

Досега динамичната цветова тема е била достъпна предимно за Pixel модели, въпреки че Samsung и Xiaomi наскоро въведоха и опции за тази тема. Въпреки това, като се имат предвид многото различни специфични за производителите ревизии на Android, изглежда, че все още има известна работа, за да се гарантира, че функцията работи добре в тази по-широка гама от устройства.

„Тъй като все повече устройства с Android 12 се появяват през следващите няколко месеца, нашите партньори работят с нас, за да гарантират, че ключовите API за дизайн, особено около динамичния цвят, работят последователно в екосистемата на Android, така че разработчиците да могат да имат спокойствие и потребителите да се възползват от унифицирано изживяване“, казва в блога Рохан Шах, продуктов мениджър за Android.

Макар че може да е разочароващо, че няма по-конкретна времева линия за по-широкия достъп до динамичното цветово оформление, Android 12 вече е най-комплексната версия на Android от години, така че вероятно е добре, че Google и неговите партньори отделят време да се уверят, че функцията работи добре.

Съобщението на Google следва новина от от тази седмица, в която се казва, че динамичните цветови теми ще станат изискване за телефони, получаващи Android 12.

„Позовавайки се на вътрешна документация на Google, нашият източник казва, че от 14 март Google ще изисква всяка нова, базирана на Android 12 софтуерна компилация, изпратена за одобрение на Google Mobile Services (GMS), да внедрява динамичен двигател за теми, който отговаря на определени изисквания“, съобщи тогава сайтът Android Police.

Снимка: Google

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита

 

Тагове: