Samsung Electronics Co., Ltd. представи нова софтуерна актуализация на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic. Потребителите могат да очакват нови функционалности, свързани с тяхното здраве и физическа активност, като подобрени интервални тренировки за колоездачите и бегачите, нова програма за проследяване състоянието на съня и още добавени метрики за измерване на телесния състав. Оптимизацията позволява на потребителите да персонализират своя циферблат, така че да отговаря на техния вкус, а с новата линия каишки ще допълнят колекцията си с повече аксесоари, с които да изразят своя стил.

„Свидетели сме на невероятен ръст в търсенето на смарт часовници, вследствие на което се ангажирахме да предоставим нов набор от уелнес функционалности за надграждане на потребителското изживяване. Galaxy Watch4 помага на потребителите да достигнат индивидуалните си цели, като следят редовно своя прогрес, отделяйки особено внимание на здравето и телесния състав. Повече от мотивирани сме да продължим тази традиция към усъвършенстване и да създаваме нови функции, допринасящи за по-доброто състояние и комфорта на потребителите“, споделя TM Roh, президент на Samsung Electronics Co. и директор на дивизия „Мобилни комуникации“.

Мотивация да бъдеш активен

Най-новият ъпдейт на функцията за измерване на телесния състав дава по-задълбочен поглед върху общото здравословно състояние. Сега, освен че може да се дефинират различни цели като тегло, процент телесни мазнини или мускулна маса, Samsung Health дава различни съвети и полезни трикове за трениране за допълнителна мотивация. Със Samsung Health вече е възможен още по-подробен анализ на телесния състав от Centr – дигитална фитнес програма, създадена от Крис Хемсуърт, която има за цел да мотивира потребителите да променят начина си на живот и своите нагласи. В допълнение притежателите на Galaxy Watch4 ще получат 30-дневен безплатен пробен период с неограничен достъп до приложението Centr.

Независимо дали искаш да останеш активен или да се подготвиш за предстоящо състезание, новата фукнция на Samsung за интервални тренировки за бегачи и колоездачи позволява предварително да се зададе крайна цел, която включва параметри като продължителност на тренировката, изминато разстояние и брой завършени серии. По този начин Galaxy Watch4 се превръща в личен треньор, който целенасочено персонализира всяка тренировка, водейки се по предварително зададения от теб план.

С новата актуализация Galaxy Watch4 следи състоянието на собственика си от загрявката до същинското натоварване и възстановяването след това, за да осигури по-добро потребителско изживяване. Бегачите могат да следят приема на кислород в реално време (% от VO2 max), така че да контролират интензитета на отделните сесии. След тренировка Galaxy Watch4 асистира за пълното хидратиране, като засича количеството отделена пот и изчислява точно колко вода е необходимо да се приеме за възстановяване. BioActive сензорът следи сърдечния пулс в продължение на две минути след тренировка и дава насоки как да се нормализира дишането.

По-качествена почивка и пълноценен сън

Въз основа на познатата опция за създаване на детайлна картина на съня новата програма Sleep Coaching помага за развиването на повече полезни навици по време на сън. Проследявайки съня в продължение на седем дни, прави два пълни анализа и генерира какви са потребителските навици. След като резултатите са налице, Sleep Coaching поставя индивидуален аватар животно на базата на навиците, които са засечени по време на сън. Впоследствие програмата създава план с продължителност от четири до пет седмици. Той включва множество списъци с малки задачи, препоръчителен график за ставане и лягане, полезни материали за съня, насоки за правилна и ползотворна медитация, както и отчет на дейността, за да съдейства за подобряване качеството на съня.

Когато става дума за пълноценен сън, спокойната обстановка е ключов фактор да се събудиш свеж и отпочинал. С новата оптимизация Galaxy Wacth4 засича, когато притежателят му заспи, и автоматично намалява или изключва осветлението чрез Smart Things, за да предостави по-добри условия за спане.

По-задълбочен анализ на сърдечния ритъм

В комбинация с усъвършенстваната технология на сензора BioActive и приложението Samsung Health Monitor1, Galaxy Watch4 измерва кръвното налягане и прави електрокардиограма (ЕКГ), давайки възможност на потребителите да следят здравословното си състояние всеки ден. От първото представяне през 2020 г. приложението Samsung Health Monitor в момента е налично в 43 държави, включително и България.

Още по-разнообразна колекция от нови каишки и циферблати

След новата актуализация часовниците Galaxy Watch4 предлагат още по-персонализирано изживяване. Сега, с допълнителните цветови вариации и шрифтове, потребителите могат да създадат перфектния циферблат, който да отговаря на техния вкус и да се вписва в начина им на живот. Предлагат се и каишки в нови цветове като бордо и ванилия, както и метална или от плат.

Съвместимост с още повече приложения от екосистемата на Android

През 2021 г. Samsung и Google представиха своя съвместен проект – операционната система Wear OS™ Powered by Samsung. С новия софтуер потребителите получават истинско свързано изживяване с Galaxy Watch4 и приложенията на Android, налични в Google Play. Много от апликациите на Google като Google Maps, Google Pay или YouTube Music са отлично оптимизирани за часовниците от серията Galaxy Watch4. А съвсем скоро, със следващата актуализация, потребителите ще имат възможност да стриймват любимата си музика от YouTube Music чрез LTE или Wi-Fi връзка на своя Galaxy Watch4. Това означава, че можеш да оставиш смартфона си у дома и да продължиш да се наслаждаваш на любимите си песни дори когато тренираш навън.

Друга актуализация, от която притежателите на Galaxy Watch4 ще могат да се възползват скоро, е гласовият асистент на Google – Google Assistant. В комбинация с достъпа до Bixby потребителите ще имат всичко необходимо, за да вършат голяма част от задачите си директно от китката си.

Потребителите вече имат възможност да инсталират любимите си смартфон приложения директно на Galaxy Watch4 при първоначалните настройки, за да получат пълноценно потребителско изживяване веднага след като извадят устройството от кутията.

Наличност

Тази актуализация ще бъде достъпна от приложението Galaxy Wearable на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic в деня на събитието Galaxy Unpacked.

За да научите повече за Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic, посетете сайта на компанията. 

Снимки: Samsung