Следващата цел на Samsung е да превърне екраните на мобилните телефони в страхотни 4К дисплеи с изключително висока гъстота на пикселите.

Технологичният гигант потвърди, че от второто тримесечие на следващата година започва с производството на седмото поколение AMOLED дисплеи, предава Phone Arena.

"Samsung Display продължава да развива своя продуктов каталог от OLED дисплеи, сред които и сгъваем OLED екран и OLED екран с особено висока резолюция и 800 ppi", казва компанията.

Само по себе си това не е изненадващо, като се има предвид, че с всяко следващо поколение получаваме по-добро качество на OLED панелите. Намекът за сгъваем OLED дисплей е ясен и очевидно свързан с митичния Galaxy X телефон, който можем да видим към края на годината.

Що се отнася до гъстотата от 800 пиксела на инч, тя е предназначена именно за по-малки устройства като телефони. При диагонал от 5.5 инча това означава резолюция 3840x2160 пиксела или това, което наричаме Ultra HD "4K". Това няма да е първият път, когато се спекулира, че Samsung работи по такъв 4К екран; някои предполагаха, че ще го видим още в Galaxy S8, но в крайна сметка актуалният флагман използва Infinity Display.

Тагове: