Samsung подготвя нова технология за производството на OLED панели за следващия iPad през 2022 г., твърдят източници от веригата за доставки. Компанията очаква поръчки от Apple за производствена технология, специално насочена за произвеждането на OLED екрани с диагонал 10 инча и повече.

В момента Apple използва LCD дисплеи за своите iPad модели, въпреки че премина към OLED за телефоните си.

Специално за най-новите iPad Pro модели ще бъде използвана mini-LED подсветка, която осигурява подобна на OLED визия без опасност от изгаряне на дисплея. Технически LCD с mini-LED подсветка е по-добрата технология, но е и по-скъпата, в резултат на което доста слухове твърдят, че Apple ще премине към OLED панели и за останалите си iPad модели от догодина.

Предполага се, че сега Samsung работи именно по такъв производствен процес. Изработката на големи OLED панели изисква червените, зелените и сините пиксели да бъдат подредени много гъсто на самия панел, което налага използването на производствен процес от ново поколение.

Така, ако Apple разшири използването на OLED панели в своите устройства, последната продуктова линия, която ще разчита на mini-LED подсветка ще бъдат MacBook лаптопите. Очаква се тази година 16-инчовият и вероятно 14-инчовият MacBook Pro да получат тази технология, а догодина това да стане и с MacBook Air.

Снимка: Apple

Виж още: Най-накрая видяхме митичния AirPower на Apple

 

Тагове: