Google и Samsung наскоро се споразумяха южнокорейският гигант да замени своята платформа Tizen в носимите си устройства с преработената версия а Android, която се нарича WearOS. Ако обаче сте очаквали Samsung да се сбогува с Tizen и при телевизорите си отново за сметка на Android, ще останете разочаровани. Tizen беше предпочитаната платформа от Samsung за телевизори от доста време и тя очевидно има своите достойнства, предвид че телевизорите на Samsung си остават доста популярни. Въпреки това за тв версията на Тisen важаха повечето от спънките, които накараха Samsung да я замени с WearOS при носимите си устройства, което караше някои да вярват, че промяната на тв фронта също е въпрос само на време.

Не и според Samsung.

„Tisen ще продължи да бъде платформата по подразбиране за нашите умни телевизори оттук насетне“, казва компанията в официално изявление.

Само по себе си това не е такава изненада, но означава, че Samsung ще продължи да бъде конкурент на Google на тв пазара, където Tizen директно ще се сблъска с Android TV и Google TV, вместо да възприеме другата платформа.

Снимка: 9to5google

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

 

Тагове: