Вчера Samsung сподели демонстрационно видео на своите последни постижения за технологията за дисплеи и една от концепциите, които гигантът показа бе на екран, който се навива. Както знаем, концепциите невинаги се превръщат в реалния продукти, но нова търговска марка регистрирана от Samsung във Европейската служба за интелектуална собственост показва, че компанията гледа на тази идея много сериозно.

Samsung е запазила марката и търговското име ZRoll, намеквайки, че мисли за комерсиализация на проекта. Освен това, описанието подсказва, че въпросният ZRoll апарат ще поддържа и стилуса S Pen. 

Вероятно е твърде оптимистично да очакваме навиващият се телефон на Samsung да дебютира още тази година, но се надяваме това да се случи през следващата. Наистина ще бъде интересно да видим коя компания ще пусне първа в свободна продажба своята версия за навиващ се смартфон.

Орро и TCL вече показаха такива прототипи, докато LG беше сякаш най-близко, но излизането на компанията от пазара на смартфони означава, че проектът няма да види бял свят като комерсиално наличен продукт.

Снимка: Lets Go Digital

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии