Samsung върви към противоречива промяна, която ще засегне онези потребители, които обичат да модифицират своите Galaxy смартфони с теми на външни разработчици. Компанията започва да известява потребители, че с появата на Android 9 Pie, който Samsung ще пусне през януари, безплатните теми ще могат да се използват само за 14 дни. След това телефонът автоматично ще се върне към темата по подразбиране на Samsung.

Потребителите ще бъдат известени два пъти преди премахването на безплатната тема. Първия път това ще стане 24 часа преди изтичането на 14-дневния срок, а втория път – 10 минути преди него. Като утешителна мярка Samsung ще предлага свои и вече платени теми, които да улеснят промяната. Разликата, разбира се, е в това, че Samsung получава процес от тяхната продажба, докато от безплатните не взима нищо.

За последните няколко поколения Galaxy телефони темите са начин да персонализирате изгледа на устройството и да се разграничите от тромавия TouchWiz интерфейс на Samsung, така че новината със сигурност няма да се понрави на мнозина.

Гъвкавият телефон на Samsung си има цена и пускова дата

---

Новият Android интерфейс на Samsung се нарича One UI