Един от най-старите и редки компютри на Applе се продаде на търг за доста високата сума от 815 000 долара. Първоначалните очаквания бяха, че машината, която е от серията Apple-1, ще достигне над 1 милион долара, и действително последното наддаване бе за 1.2 милиона долара, но в крайна сметка то бе оттеглено, без да станат ясни причините за това. Ако тази оферта бе останала валидна, тя щеше да постави нови рекорд за цената на Apple-1 компютър.  

Независимо от това машината си остава уникална, защото е сглобена на ръка от Стив Джобс и Стив Возняк и принадлежи към бройка прототипи, които никога не са продавани в търговската мрежа. Компютърът е произведен през 1976 г. и идва с пълен комплект оригинална документация, зарядно устройство, рекламни материали и две касетки с техническа информация.

По оценка на специалисти доста е вероятно компютърът още да работи, но те препоръчаха на бъдещия му собственик по-скоро да не го пуска, за да се запази състоянието и историята на тази уникална машина, завършва Slash Gear.

Виж още: Нови доказателства за появата на стъклен iPhone без Home бутон през 2017 г.