По-рано тази седмица, Samsung представи гамата Galaxy S22  и получи широк положителен отзив. Galaxy S22 и S22+ изглеждат като солидни основни варианти, а Galaxy S22 Ultra помага да задоволите жаждата за нов телефон от серията Note. По всяка вероятност, когато правите предварителна поръчка за нов телефон от такъв калибър, ще искате да сте сигурни, че той ще издържи дълго време или поне ще бъде лесен за поддръжка. С изключителна бързина, в мрежата се появи видео, което демонстрира предимствата на Galaxy S22 в това отношение. 

YouTube каналът PBKreviews се сдоби с устройството и го разглоби, за да покаже на света вътрешността на новия флагмански телефон на Samsung. Отвътре той изглежда много подобно на миналогодишния Galaxy S21 – всъщност не е изненада, тъй като запазва предимно същия външен дизайн. Някои разлики се забелязват веднага, като например стъклената задна част, с която ще трябва да бъдете малко по-внимателни – издатината на камерата се сменя лесно и се задържа с малко лепило. Но като цяло, разглеждайки компонентите тук, няма да откриете голямо отклонение от S21.

Каналът дава на телефона оценка за лекота за ремонт от 7.5 от 10, която е точно същата оценка като миналогодишния Galaxy S21. Екранът е лесен за подмяна, а премахването на гърба също не е трудно, като единствено изваждането на батерията е по-сложно поради липсата на щифтове и поставеното силно лепило под нея. Така че ако някога се наложи да извършите смяна на батерията, уверете се, че имате стабилна ръка или за по-сигурно се доверете на специалист.  Резултатът също се увеличава от вътрешния дизайн на телефона и често пренебрегваното съображение – това ще бъде популярен телефон, така че няма да ви е трудно да намерите резервни части за него.

Снимка: Samsung

Виж още: Край на чакането - революционната Samsung Galaxy S22 серия е тук